Ostale vesti

Inspektori na terenu 24 sata, kontrolisaće se i kažnjavati slučajevi podizanja cena od strane apotekara, trgovaca…

Načelnika Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić kazala je danas na konferenciji za štampu da će inspektori Tržišne inspekcije preći sa uobičajenog radnog vremena na radno vreme koje zahteva ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Praktično, to znači da će inspektori raditi 24 sata, uvedena im je radna obaveza, a već su kontrolisane velike trgovinske kuće. Hitnom odlukom objavljenom u Službenom glasniku br. 30/2020 a koja se odnosi na ograničavanje visine cena osnovnih životnih namirnica a kako bi se sprečili poremećaji u sistemu snabdevanja. Ograničavaju se cene u trgovini na veliko i malo tako da ne prelaze nivo cena na dan 5. mart 2020. godine. 

-Svi slučajevi poskupljenja odnosno nepridržavanja biće sankcionisani na licu mesta. Organičenje u trajanju od 30 dana primenjuje se za sve osnovne životne namirnice i to:

36 namirnica kojima je ograničeno podizanje cena u narednih 30 dana

Brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće,  testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba,  termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa. Zatim,  pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale, tekstilna hiruška odela, varikinu i ostale dezinfektante, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker