IZBORI 2023.

Gradskoj izbornoj komisiji u Pirotu ponovo predata lista Ujedinimo Pirot – Poks – Zavetnici

Gradskoj izbornoj komisiji u Pirotu ponovo je  predata lokalna  Izborna lista Ujedinimo Pirot – Poks -Zavetnici,  ispred Koalicije Srpske stranke Zavetnici i Pokreta Obnove Kraljevine Srbije čiji je nosilac diplomirani pravnik Vladimir Stojanović. Listu koja je bila predata   13. novembra komisija je odbila zbog neusaglašenosti i nedovoljnog broja birača koji su podržali listu.

Vladimir Stojanović, nosilac liste kaže da su  ovog puta predali listu sa 608 potpisa i zahvalio svima koji su im ukazali poverenje. “ Nakon prvog podnošenja liste imali smo tehničkih problema odnosno greške u matičnom briju zbog koje je lista odbijena kao i glasače koji su  bili iz druge lokalne samouprave. To su razlozi zbog kojih lista nije prošla, sada smo obavili sve u skladu sa zakonom i podneli novu listu za izbore, rekao je Vladimir Stojanović i dodao da se  zalažu za vladavinu prava i meritorkatiju u skladu sa Ustavom Srbije. “Ova koalicija predstavlja kamen u političkom mozaiku Pirota i bez tog kamena nema ni lepe slike mozaika” – poručioje nosilac liste, Vladimir Stojanović.

Miloš Todosijević, predsednik GO POKSA-a,  istakao je da je iskrenost stub temeljac koalicije  Srpske stranke Zavetnici i Pokreta Obnove Kraljevine Srbije. “Da budemo maksimalno iskreni i prema našim potencijalnim biračima i prema svim građanima Pirota  a i jedni prema drugima. Svesni smo tehničke greške, ispravili smo nepravilnosti i nadamo se da će lista biti usvojena. Sa druge strane imamo tvrdo glasačko jezgro gde predaja nikada  nije opcija i nije nam bilo teško da ih ponovo pozovemo  da  svojim potpisima podrže našu listu” – zaključioje Todosijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker