Lokalna samouprava

Gradski i prigradski saobraćaj skuplji za 20 posto – Mesečne krate po starom

Članovi gradskog veća, na sednici koja je održana danas, razmatrali su Aneks 1 ugovora o javno privatnom partnerstvu, koncesiji za poveravanje obavljanja gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je sa partnerima koji obavljaju gradski prevoz održano više sastanaka, s obzirom da su prevoznici istakli da sa sadašnjim cenama nisu u mogućnosti da obavljaju prevoz imajući u vidu aktuelna poskupljenja. 

Imajući u vidu realne činjenice rešenje je nađeno u povećanju subvencija, čime je izbegnuto drastično povećanje cene prevoza, ali je ipak moralo doći i do korekcije. Na primer, karta koja je koštala 60 dinara sada košta 72 dinara, rekao je, pored ostalog, gradonačelnik Vladan Vasić.

“Mislim da je u ovom trenutku ovo najmanje moguća korekcija cena. Da ne bismo cene više povećali mi smo izdvojili dodatni novac za subvencije, jer smo analizirali, ako povećamo mesečne karte, a to su karte za đake, nastavno osoblje, za gradske institucije onda bismo imali veće davanje iz budžeta, a mnogi ne koriste prevoz, iako imaju pravo na prevoz prema svojim ugovorima, pa sav taj novac ne bi stigao kod prevoznika. Dakle, bilo je najefikasnije povećati subvenciju i pojedinačne karte. Izašli smo prevoznicima u susret, jer je u jednom trenutku, zaista, pretila opasnost da ostanemo bez prevoznika, a onda bi tek bili u problemu” – izjavio je Vasić.

Subvencija prevoznicima povećana je za 7 miliona dinara, korekcija cene pojedinačnih karata u gradskom i prigradskom saobraćaju iznosi 20 posto, dok su mesečne karte ostale na istom nivou.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker