Lokalna samouprava

Gradska toplana obeležila Svetski dan energetske efikasnosti

Gradska toplana danas je u saradnji sa Gradskom upravom Pirot, Ministarstvom rudarstva i energetike i GIZ-om obeležila Svetski dan energetske efikasnosti. Tim povodom gosti Toplane bili su mališani iz pirotskih osnovnih škola, koje je primio najpre direktor Toplane Bratislav Ćirić, a zatim su obišli i pogon Gradske toplane, odnosno Energanu Senjak, odakle se dobar deo grada snabdeva toplotnom energijom. Direktor Toplane Bratislav Ćirić kazao je da ovo javno preduzeće sa velikim zadovoljstvom obeležavanja Svetski dan energetske efikasnosti posebno zbog činjenice da je Energana Senjak već mesec i po dana umesto mazuta prešla na ekološki neuporedivo prihvatljiviji energent – komprimovani tečni naftni gas. 

Direktor Ćirić podelio je mališanima prigodne poklone a učiteljicama edukativne igre pomoću kojih će mališani lakše razumeti značaj očuvanja životne sredine, ali i upoznati se sa energetskom efikasnošću.

Bojan Ivković, gradski menadžer za energetsku efikasnost kazao je da je Grad Pirot jedan od pionira u zemlji kada je reč o rezultatima koji se postižu na ovom polju.

-Grad Pirot godinama unazad preduzima aktivne mere na ovom polju i može se reći da smo jedan od retkih gradova koji se veoma ozbiljno bavi ovom tematikom. Ovo je prilika da uključimo i mlade naraštaje i edukujemo ih o značaju očuvanja životne sredine i značaju energetske efikasnosti kao takve-kazao je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker