Počela rekonstrukcija dela Takovske ulice

Početkom građevinske sezone rekonstruisane su trotoarne površine u Takovskoj ulici kao i desna strana iz pravca Guševice. Tada je obećano iz Gradske uprave da će tokom leta početi i rekonstrukcija leve strane kao i presvlačenje kolovoza do Ustaničke. Ovih dana počeli su radovi. 

Trotoari u ovoj ulici bili su verovatno jedni od najneprohodnijih u gradu. Veliki broj stanara i đaka, svakodnevno prolazi tim trotoarom koji je zbog ranijih građevinskih radova na podzemnim instalacijama, ali i zbog korenja stabala, bio gotovo neprohodan.

Šest starih stabala biće izvađeno, a biće zasađeno osam mladih stabala. Trotoari će se obložiti behaton pločama, a kolovoz od Guševice do Ustaničke biće presvučen novim slojom asfalta.

Do kraja godine planira se i uređenje ulice 7.juli, čemu se stanari zgrada nadaju poslednjih par godina. 

P.V.


1 Komentar

  1. Vladimir

    16.08.2018. at 10:07

    Posečeno je pet velikih stabala platana, a posadiće osam mladih?! Mogu i osamdeset mladih “kišobrana” da posade, njima će trebati trideset i više godina (!) da postignu funkciju kakvu su imala ova “stara” stabla! Svo zelenilo u gradu se sistematski uništava i sade neke žalosne forme, a sve pod maskom tobožnje rekonstrukcije trotoara! Poštedite zelenilo, gradski oci, jer behaton ploče ne proizvode kiseonik, ne smanjuju zagađenje vazduha, ne snižavaju temperaturu niti prave hlad!!!

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar