Gradska hronika

Građevinska sezona realizuje se uspešno, pojačano se radi u centru grada i na putu ka Toplom Dolu

Na današnjem, redovnom, sastanku gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, sa direktorima javnih preduzeća u gradu, koji je ovog puta održan u JP “Vodovod i kanalizacija”, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, rekao je da se građevinska sezona odvija prama planu i vrlo korektno. Trenutno su aktuelna dva gradilišta, sanacija klizišta na putu prema Toplom Dolu i uređenje centra grada.

Svilarov je rekao da su dve trećine radova u centru grada završene. Pored novih betonskih ploča postavlja se i nova instalacija za buduću rekonstrukciju Doma Vojske. U pitanju je nova hidrantska i vodovodna mreža. Na putu prema Toplom Dolu završena su dva klizišta i trenutno se intenzivno radi na trećem potpornom zidu. Iz Programa redovnog održavanja slede radovi u delu Ulice Vojvode Mišića, a opredeljena su dodatna sredstva za Program nekategorisanih puteva i za redovno održavanje. Veći deo investicija ove građevinske sezone je završen, rekao je Svilarov, a jedini problem je na uređenju parkinga u Ulici Branka Radičevića gde su radovi obustavljeni zbog sudskih postupaka.

Svilarov je istakao da je postojao veliki broj zahteva za sanaciju nekategorisanih puteva koji su stradali u januarskim poplavama. Što se otvorenog plivačkog kompleksa tiče dinamika radova je izuzetna i radi se na svim planiranim pozicijama.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker