Gradska hronika

Građani traže kamere i u Kozaračkoj ulici

Čitaoci Pirotskih vesti apeluju na nadležne u opštini Pirot i MUP-u da se kamere za snimanje saobraćaja postave i u Kozaračkoj ulici u cilju povećanja bezbednosti dece s obzirom da se upravo u ovoj ulici, kako tvrde meštani, najčešće prekoračuju dozvoljene brzine od strane bahatih vozača.

Panorama Pirota
Panorama Pirota

Čitalac Pirotskih vesti Marko Mikov apeluje da se u Kozaračkoj ulici postave kamere koje će beležiti prekoračenje brzine.

-Nažalost, neki vozači kao da ne znaju koliko je ograničenje pa voze brzinama daleko većim od dozvoljene. U ovom kraju je puno dece koja, po mom mišljenju uopšte nisu bezbedna. Zbog toga u ime mojih sugrađana apelujem da se postavljanjem kamera koje će snimati svako prekoračenje i bahate vozače kažnjavati za nepoštovanje saobraćaja povećamo bezbednost naših najmlađih-kaže Mikov u svom pismu Pirotskim vestima.

Kako je Pirotskim vestima rečeno u opštini  Pirot, postavljeno je petnaestak kamera na najprometnijim raskrsnicama u gradu, ali za sada one nemaju mogućnost da vrše automatsku detekciju brzine kretanja vozila, već da im je svrha da služe kao svojevrstan video nadzor, odnosno kako bi policija 24 sata dnevno mogla da prati šta se dešava na gradskim ulicama i u slučaju eventualnih problema, tuča, uništavanja klupa, korpi i drugog mobilijara reaguje na vreme i da počinioce adekvatno kazni. Vrednost ovog sistema je oko tri miliona dinara. Deo kamera je mobilnog tipa i može se pomerati u zavisnosti od potrebe a većina kamera ima i alarme koji se aktiviraju ukoliko neko pokuša da ih ošteti ili skine.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

 

Slične vesti

3 Comments

  1. Za pocetak neka iz Kozaracke ulice maknu kamione koji se tu parkiraju. Primer; kod benzinske pumpe na pocetku Kozaracke ulice uvek parkirani kamioni i saobracaj je ugrozen, umesto sto pauk nosi po gradu.

  2. Bravo za komentar u vezi kamiona! I ne samo da ih ima na pocetku Kozaracke kod benzinske pumpe vec ima celom fuzinim Kozaracke. Evo na primer na raskrsnici ulica Zivojina Nikolica Brke i Kozaracka. Bukvalno blokirana i nepregledna raskrsnica. Apelujemo na saobracajnu policiju i inspekciju da reaguju po hitno!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker