Gradska hronika

Građani imaju moć – akcija i tribina Nacionalne koalicije za decentralizaciju u Pirotu

U okviru projekta “Građani imaju moć” koji Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD iz Niša) implementira u partnerstvu sa organizacijom CRTA iz Beograda, u Pirotu se u sredu, 10. aprila 2019. g. organizuje ulicna akcija.

Tokom akcije građani će biti edukovani šta su njihova prava i obaveze prilikom učešća u odlučivanju na lokalnom nivou, da li vlast ima obavezu da ih konsultuje, koji su mehanizmi trenutno dostupni u okviru postojećeg zakonodavstva, koje su smernice EU vezano za projekat ostvarivanja otvorene uprave i kako formulisati lokalne inicijative u lokalne akcione planove.

Na debati, koja će biti održana istog dana nakon ulične akcije u Medija centru Doma kulture Pirot, sa početkom u 17 h, će se voditi razgovor o tome kako da građani i lokalna uprava komuniciraju na efikasniji način i šta treba raditi kako bi se u narednom periodu ostvarili ciljevi  Vlade i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o većem učešću građana i organizacija civilnog društva u procesu odlučivanja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker