Gradska hronika

Grad Pirot nastavlja subvencionisanje gradsko – prigradskog prevoza lica starijih od 65 godina

Već nekoliko godina, na osnovu zaključka Gradskog veća Pirot, omogućava se povlašćen prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju za određene kategorije građana sa teritorije grada Pirota. Naime, od 2014. godine, kako je izjavio za Pirotske vesti, načelnik za urbanizam, stambeno komunalne poslove i građevinarstvo, Bojan Pešić počelo je subvencionisanje prevoza osoba starijih od 65 godina.

opstina pirot

Pravo na besplatan prevoz u gradsko – prigradskom saobraćaju imaju penzioneri sa prebivalištem na području gradskog naselja Pirot, sa mesečnim iznosom penzije do 20.000 dinara, zatim osobe starije od 65 godina sa prebivalištem na području gradskog naselja Pirot, koji nisu na službenoj evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzioneri i osobe starije od 65 godina, sa prebivalištem u selima na teritoriji Pirota.

Pravo na umanjenje cena za 50% od cene mesečne karte u gradsko – prigradskom
saobraćaju imaju penzioneri sa prebivalištem na području gradskog naselja Pirot, sa mesečnim iznosom penzije od 20.000 do 30.000 dinara.

Putnici sa prebivalištem u selima na teritoriji Pirota imaju pravo na besplatan prevoz u oba smera na relaciji od mesta prebivališta do Pirota. Putnici sa prebivalištem u gradu imaju pravo na povlašćeni prevoz na jednoj liniji po izboru u gradskom ili prigradskom saobraćaju na teritoriji Pirota.

Počev od ponedeljka, 17. januara 2022. godine izdavaće se nove legitimacije za povlašćeni prevoz umesto do sada važećih. Zahtev za izdavanje nove legitimacije predaje se kod ovlašćenog distributera autobuskih karata – MAXA TOURS d.o.o., Trg Republike bb (“ZIP centar” preko puta autobuske stanice) i uz njega se prilaže sledeća dokumentacija:
– fotokopija lične karte,
– jedna fotografija dimenzija 3.5×2.5cm,
– dokaz o visini primanja – penzije (penzioni ček)

Dokaz o visini penzije ili potvrda PIO nije potreban za osobe sa prebivalištem u selima na teritoriji Pirota

Za izdavanje nove legitimcije plaća se na godišnjem nivou jednokratna naknada ovlašćenom distributeru u iznosu od 1.200 dinara za legitimacije u gradskom saobraćaju, a 2.000 dinara za legitimacije u prigradskom saobraćaju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker