Obrazovanje

Gimnazijalci briljirali na državnom takmičenju iz matematike. Vladan Vasić osvojio prvo, Marko Stojanović drugo, Petar Popović treće mesto

Ove školske godine Državno takmičenje iz matematike u organizaciji Društva matematičara Srbije, planirano za 21.03.2020. je bilo odloženo zbog epidemije COVID-19. Nakon predloga Društva matematičara Srbije i uz saglasnost ministarstva prosvete, takmičenje je održano 22.08.2020. u Gimnaziji “Stevan Sremac” u Nišu,  u specifičnim okolnostima i uz poštovanje svih preventivnih  mera.

Na ovom značajnom takmičenju učestovali su učenici Gimnazije Pirot – Petar Popović – prvi razred, Matija Ilić, drugi razred, Emilija Nikolić, drugi razred, Marko Stojanović, treći razred, čiji je mentor profesorka Nada Popović i Vladan Vasić, četvrti razred (sada već student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu). čiji je mentor profesorka Aleksandra Vlajković.

Zgrada pirotske Gimnazije

Učenici Gimnazije Pirot su kao i prethodnih godina, postigli izvanredne rezultate osvojivši značajne nagrade. Vladan Vasić je osvojio prvo mesto i plasman na Srpsku matematičku olimpijadu u organizaciji Društva matematičara Srbije, koja će biti održana 24-25.08. u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

 Marko Stojanović je osvojio drugu nagradu, i time obezbedio upis na fakultet bez polaganja prijemnog ispita na svim fakultetima na kojima se polaže matematika. Petar Popović je osvojio treću nagradu.

Vladan Vasić briljirao i na takmičenju iz informatike – plasirao se na Srpsku informatičku olimpijadu

Uz prelepe informacije o takmičenjima iz matematike, zadovoljstvo je podeliti i informacije o takmičenjima iz informatike u organizaciji Društva matematičara Srbije. 

Državno takmičenje iz informatike je održano 21.07.2020. Učenik Vladan Vasić je postigao na ovom takmičenju izuzetan i zapažen rezultat i obezbedio plasman na Srpsku informatičku olimpijadu , koja će se održati 26.-27.08. na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker