Ostale vesti

Fudbalerke bolje od Lavica iz Leskovca

U desetom kolu ženske razvojne lige JUG Ženski fudbalski klub „Jedinstvo“ dočekao je vršnjakinje ŽGFK “Lavice Dubočica“ iz Leskovca, učesnika Prve lige Srbije. Naše devojčice su slavile reѕultatom 4:1.

image

U prvom poluvremenu igrala se ravnopravna igra, većim delom na sredini terena, gde su obe ekipe imale svoje šanse. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1. 
U drugom poluvremenu naše devojčice su pokazale veću borbenost i želju za pobedom i na kraju slavile rezultatom 4:1
Strelci za naš tim su bile Milica Popović, Anastasija Ćirić i Natalija Nikolić 2 gola.
U timu su debitovale Đulijana Milanov i Danijela Bilanović.

„Osnovati sportski klub , naročito u disciplini ili sportu u kome ne možete računati na masovnost i gde treba razbijati razna ubeđenja i zablude, je veoma težak posao. Naročito u vremenu u kome nema stabilno finansiranje kao i mogućnosti sklapanja sponzorstava.
Devojčice su krenule u pionirski pohod i svojim zalaganjem i hrabrošću uspele su da naš mladi klub, u ženskom fudbalu, reprezentuju na visokom nivou. Sada naš klub porede sa velikim klubovima u ženskom fudbalu , Mašincem, Napretkom iz Kruševca, Radničkim iz Niša, Jagodinom. Iako su svesne koliko novaca ostali klubovi imaju, one su zadovoljne najminimalnojim uslovima koje uspevamo da im obezbedimo. Veoma sam ponosan na njihovo zalaganje i pristup svim zadacima koje ispunjavaju.
Trenutno smo četvrti na tabeli sa 6 pobede i 3 poraza. Naš cilj je bio da zauzmemo što bolji plasman i ne obrukamo nas i naš grad. U tome smo uspeli i nadamo se da ćemo do kraja polusezone (ima još 3 kola) ostvariti još 2 pobede”, kaže predsednik kluba Bojan Đurović.

Narednog vikenda ŽFK Jedinstvo gostuje ekipi ŽFK Knjaževac.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker