Lokalna samouprava

Fudbal u Pirotu ima budućnost – uspela akcija “Moj grad – moj klub”

Danas je na pomoćnom terenu Gradskog stadiona organizovana akcija “Moj grad – moj klub” u okviru koje je veliki broj mališana iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” mogao da se druži sa trenerima i fudbalerima Radničkog, ali i sa grupom fudbalera iz Kine, koji borave u Pirotu kako bi se usavršili. Predsednik Radničkog Zoran Nikolić kazao je novinarima da je ova akcija samo početak i da će se u nastavku raditi na omasovljavanju omladinskih selekcija Belih sa osnovcima u Pirotu i srednjoškolcima.

-Danas imamo akciju koja je početak nečega što će trajati. Mi trenutno imamo problema sa rezultatima, ali to možemo da rešimo vremenom. Još veći problem koga imamo jeste nedovoljna masovnost u mlađim kategorijama. Na tome ćemo da radimo kako ne bi večito jurili za nekim igračima, ponekad i nedovoljno kvalitetnim, a na osnovu masovnosti u školi Radničkog, verujem da će proizaći i kvalitet-kazao je predsednik Nikolić. On je dodao da će u narednom periodu, u nastavku akcije biti obuhvaćeni osnovci iz Pirota.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je gradska uprava svojevremeno imala zadatak u jednom momentu da sport u Pirotu opstane, a sada je da sport napreduje i da se stvori sportska infrastruktura.

 

-Sve smo to učinili i sada treba postaviti više ciljeve. To je masovnost u sportu i da iz te masovnosti proizađe kvalitet. Mislim da mi dovoljno novca dajemo za sport. Osim direktne finansijske podrške mi podržavamo i indirektno jer se javna preduzeća, poput Sportskog centra Pirot i Komunalca  i Vodovoda brinu o održavanju terena. Trenutno najviše imamo problema sa nedostatkom kvalitetnog stručnog trenerskog kadra. To je situacija sa svim klubovima i to moramo da menjamo. Mi imamo programe za stipendisanje najboljih sportista, doškolovavanje trenera, ali ćemo to sve morati da poboljšamo u narednom periodu, a sve sa krajnjim ciljem da se deca u što većem broju bave sportom-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

Besplatne članarine, besplatne ulaznice za mališane

 

Predsednik Radničkog Nikolić najavio je da će u sklopu napora za omasovljenje fudbala u narednom periodu omogućiti besplatno treniranje, i to kroz besplatne članarice za mesec oktobar za nove članove starosti od 6 do 18 godina. Treninzi za najmlađe (2007. do 2010. godište), koji su posebno dobrodošli, održavaće se ponedeljkom, sredom i petkom od 9 i 15 sati, a do kraja polusezone za svu decu (od 2007. do 2010. godišta) i njihove roditelje biće omogućen besplatan ulaz na istočnu tribinu.

Glavni instruktor Omladinske škole je legenda Radničkog Dragan Danđi Aranđelović.

Kontakt za dodatne informacije 060/098-1984

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker