Gradska hronika

“Erazmus+ informativni dan” u Pirotu

Fondacija Tempus poziva sve zainteresovane na Erazmus+ informativni dan, koji će se održati u četvrtak, 16. novembra 2017. godine u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, Ćirila i Metodija 29, od 10 časova.

Na Informativnom danu će prisutnima biti predstavljene nove mogućnosti za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih i mlade u okviru programa Evropske Unije “Erazmus+“.

Zainteresovani će dobiti sve neophodne informacije o novom projektnom roku i saznati kako institucije i organizacije iz Pirotakoje se bave formalnim i neformalnim obrazovanjem mogu da se prijave za sredstva iz programa Erazmus+. Na Info danu će biti reči i o mogućnostima za stipendirani boravak studenata na fakultetima u zemljama Evropske unije.

U okviru ovog konkursnog roka, budžet za visokoškolske institucije sa Zapadnog Balkana je preko 36 miliona evra, dok je za oblast mladih predviđeno oko 3 miliona evra.

U okviru drugog nacionalnog poziva, čije se objavljivanje očekuje tokom novembra, za visoko, opšte, stručno i obrazovanje odraslih, kao i za mlade, opredeljeno je preko 1.700.000 evra i to samo za organizacije iz Srbije.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Ukupna sredstva namenjena Erazmus+ programu za ceo period iznose 14,7 milijardi evra, a planirano trajanje programa je do 2020. godine.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker