Zdravlje

Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu nesigurna

U prethodnih sedam dana, od 11.  do 17. decembra  od 369 (530 u prethodnoj nedelji) testiranih lica  (PCR i Ag) u okrugu pozitivno je 69 lica  što čini 18,7% pozitivnosti  dok je u prethodnoj nedelji procenat pozitivnosti iznosio 23,4%.  U Opštoj bolnici Pirot u prošloj nedelji hospitalizovana su 3 lica od Kovid-a 19. Registrovano je jedno preminulo lice u Opštoj bolnici Pirot.zavod za javno zdravlje pirot

Od 11. do 17. decembra  registrovano je 69 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga: U  Pirotu  48 (u prethodnoj nedelji 85 lica), Dimitrovgradu 10 (12), Babušnicai 3 (10) i Beloj Palanci 8 (17).

Od početka godine registrovano je 4.021 pozitivno lice na području okruga. Kumulativne stope u svim opštinama Pirotskog okruga su u blagom padu.  Grad Pirot se nalazi u ŽUTOJ ZONI – procenjen je umereni rizik za prenošenje virusa. U istoj zoni su I opštine Dimitrovgrad  I Bela Palanka dok se opština Babušnica se nalazi u ZELENOJ ZONI  gde je  procenjen jmanji rizik za prenošenje virusa.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker