Gradska hronika

“Eko Alert – unapređenje modela izveštavanja o stanju životne sredine”

Društvo za zaštitu životne sredine “Stara planiana” organizuje diskusioni forum u Pirotu u sredu, 25. januara, u 13h. u Svečanoj sali Gradske uprave, na kojem će biti predstavljeni ciljevi projekta “Eko Alert – unapređenje modela izveštavanja o stanju životne sredine”. Biće prezentovan i deo izveštaja sa sajta Agencije za zaštitu životne sredine o zagađenju vazduha u gradu sa ciljem da se razgovara o uočenim problemima i mogućnostima za unapređenje sprovođenja politika zaštite životne sredine i zaštite prirode. Društvo za zaštitu životne sredine “Stara planiana” projekat “Eko Alert” realizuje uz podršku Nacionalne Koalicije za decentralizaciju iz Niša.

Dragan Taškov, iz Društva za zaštitu životne sredine “Stara planiana”, kaže da je poziv za učešće na forumu upućen predstavnicima Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, Regionalnoj deponiji, JP “Komunalac”, JP “Vodovod i kanalizacija”, predstavnicima lokalne samouprave, civilnog sektora i zainteresovanim građanima.

“Učešće šire javnosti u ovakvim aktivnostima je značajno kako bi se uticalo na donosioce odluka da se menjaju lokalne javne politike u cilju poboljšanja stanja na terenu. Želimo da javnost bude informisana, da građani  znaju kakav nam  je zaista vazduh, voda, zemljište. Dobro informisani građani mogu da daju kvalitetne predloge koji će biti u interesu svih članova društvene zajednice – kaže Dragan Taškov iz Društva za zaštitu životne sredine “Stara planiana”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker