Kultura

Dve skulpture Zorana Mojsilova teške 18 tona i 9 tona krasiće jedinstveni kompleks u SAD

“Big stone mini golf” u Minesoti SAD, koji predstavlja jedinstveni kompleks u okviru koga osim bavljenja sportom može da se uživa i u vrhunskim umetničkim delima, krasiće i dva umetnička dela Zorana Mojsilova. Reč je o dve impozantne instalacije teške 18 i 9 tona.

Instalacija “Roast beef” Zorana Mojsilova(na fotografiji ispod) teška je 18 tona, dimenzija je 2x4x2 metra a napravljena je od granita. Napravljena je na osnovu crteža koga je Mojsilov uradio daleke 2004. godine.

Kako za Pirotske vesti kaže Mojsilov, u pomenutom kompleksu, verovatno jedinstvenom na planetu, gde se nalaze dela eminentnih svetskih umetnika, nalazi se još jedan njegov rad pod nazivom “Pillow” (Jastuk), koja je pravljena takođe od granita i teška je “samo” devet tona.

Ovaj jedinstveni kompleks nalazi se na oko 20 milja zapadno od Mineapolisa, grada u kome živi i stara znameniti umetnik Zoran Mojsilov.

Inače, od skora, radovi Mojsilova mogu se naći i u galeriji “Prostor Moljac” u Zemunu. Nedavno je otvorena izložba eminentnih domaćih umetnika u ovom prostoru koji već sada, svega par meseci po otvaranju, predstavlja značajan umetnički centar. Među eksponatima nalaze se i radovi Zorana Mojsilova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker