IZBORI 2023.

Direktorka TO Srbije,  Marija Labović o daljem razvoju turizma i turističkih potencijala Pirota

Turizam u funkciji razvoja grada Pirota, bila je tema  konferencije za medije Socijaldemokratske partije Srbije. O turiističkim potencijalima Pirota i značaju daljeg razvoja govorili su potpredsednica SDP-a i direktorka TO Srbije,  Marija Labović i predsednik Gradskog odbora SDP Pirot, vLadica Tošić.  

Tošić je istakao da je turizam jedan  od najbrže rastućih sektora svetske i nacionalne ekonomije čiji razvoj  višestruko utiče na život ljudi, razvoj društvene zajednice i na prirodno okruženje. “Grad Pirot godinama unazad izdvaja značajna finansijska sredstva za razvoj turizma kroz rad Turističke organizacije ali i kroz razvoj ruralnog turizma. Zahvaljujući kulturno istorijskom nasleđu, prirodnim lepotama, crkvama , manastirima, tradiciji, gastronomiji, gostoprimstvu, odlično izgrađenoj sportskoj infrastrukturi,  Pirot je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u zemlji i regionu.” – istakao je Tošić.

On je istakao da Pirot ima  izgrađen turistički identitet i da je neophodan dalji razvoj turističkih potencijala a da bi se to nastavilo Tošić je pozvao građane da na izborima 17. glasaju za pobedničku listu broj 1 Srbija ne sme da stane, Pirot ne sme da stane.

Marija Labović, direktorka TO Srbije kaže da je Pitrot postao turistička destinacija koja je sastavni  deo ukupnog turističkog prometa naše zemlje. Prema nejnim rečima u prvih 10 meseci ove godine realizovano je preko 64.000 noćenja u Pirotu, što je duplo više nego u periodu pre pandemije. „To govori o tome koliko je Pirot prepoznat sa svojim turističkim potencijalima- Kulturno istorisjko nasleđe, gastronomija, gostoprimstvo i neverovatno lepa priroda su svakako prepoznati od starne turista kako domaćih tako  i inostranih, kaže direktorka TO Srbije.

„Mi, Socijaldemokratska partija Srbije prepoznajemo Pirot kao turistički centar ali prepoznajemo i ukupan napredak Pirota i svega onoga što je urađeno u prethodnom periodu. Zato smo verni koalicioni partneri Srpskoj naprednoj stranci i smatramo da slogan Srbija ne sme da stane i Pirot ne sme da stane upravo ono iza čega mi stojimo. Sve ono što je urađeno urađeno je za dobrobit ljudi, stanovnika Pirota ali i svih onih koji u Pirot dolaze.

Ona je istakla da je zato bitno da se kontinuitet nastavi podjednako snažno, intenzivno i posvećeno i u narednom periodu i pozvala građane da zaokruže broj 1 jer to omogućava mir, stabilnost i dalji prosperitet, razvoj i  napredak.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker