Lokalna samouprava

Direktor Kostić: Neophodne nove olakšice slobodnim zonama u Srbiji

 

Promet u slobodnim zonama Srbije iznosi oko pet milijardi dolara, a izvoz je oko 2.5 milijarde evra. Zbog činjenice da zbog boljih uslova, potenijalne ulagače našoj zemlji “uzimaju” sve više Makedonija i Turska sredinom ove godine država najavljuje veće pogodnosti za poslovanje u okviru slobodnih zona u Srbiji. Direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Grupacije slobodnih zona Srbije dr Dragan Kostić veliki je zagovornik povećanja pogodnosti za rad u okviru slobodnih zona u Srbiji, kako bi se sprečilo zaobilaženje naše zemlje od strane investitora. Slobodna zona Pirot najbolje posluje u Srbiji, javlja RTS.

-Slobodne zone u Turskoj i Makedoniji su u boljem položaju od naših jer imaju poreske olakšice. Tu mislim pre svega na porez na dobit i to je ono što ih stavlja u bolji položaj od nas. I pored toga, 2012. smo imali jednu milijard uobrta u slobodbim zonama Srbije, a prošle godine pet i u svakoj od slobodnih zona imamo bar po jednu multinacionalnu kompaniju-kazao je direktor Kostić za RTS.

Rukovodstvo Slobodne zone Pirot u partnerstvu sa Gradskom upravom uveliko poslednjih godina radi na novom projektu izgradnje Intermodalnog terminala u Pirotu. Reč je o projektu koji će od našeg grada načiniti veoma važnu tačku na logističkoj mapi Evrope. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker