Gradska hronika

Devet saobraćajki u protekloj nedelji, pet sa povređenim osobama, biciklista zadobio teške telesne povrede!

Od 9. do 15. oktobra - akcija policije usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza.

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da se u protekloj nedelji (02.10 – 08.10.2023. godine) na teritoriji PU Pirot dogodilo 9 saobraćajnih nezgoda. Od tog broja, 5 saobraćajnih nezgoda je sa povređenim licima u kojima je 1 vozač bicikla zadobio teške telesne povrede, dok su 4 lica zadobila lake telesne povrede, kao i 4 saobraćajne nezgode sa pričinjenom manjom materijalnom štetom.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 09. do 15. oktobra 2023. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), biće sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Fokus na putu (Focus on the road)”. Akcija je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza. Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje povećava rizik od saobraćajne nezgode za četri do čak dvadeset puta, što čini ovaj prekršaj jednim od trenutno najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima. Policijski službenici saobraćajne policije Pirot od početka ove godine sakcionisali su 327 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i 85 pešaka zbog nepropisnog korišćenja telefona ili slušalica.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na sve građane da poštuju pravila saobraćaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker