Sport

Devet medalja za pirotske džudiste na turniru „Kup Župe“

Mia Nikolić, Luka Golubović i Kostadin Kostić, osvojili su zlatne medelje, Sara Rakić i Nikola Kostić srebrne, a Milica Sandić, Lazar Potić, Nikola Đurov i Ognjen Petrović bronzane medalje na međunarodnom turniru „Kup Župe“ koji je danas održan u Aleksandrovcu. Na prvenstvu je učestvovalo više od 200 takmičara, iz tridesetak klubova, a pirotski Džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je 14 džudista u tri uzrasne kategorije – poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci.

“Ovo je još jedan odličan nastup mladih pirotskih džudista. Broj medalja mogao bi da bude i veći da smo imali bolje i realnije sudije i da pojedini takmičari nisu pravili početničke greške. Tome u prilog govore i tri peta mesta. Ipak raduje činjenica da je većina džudista pokazala sjajan borbeni duh i dobru tehniku. Svi su demonstrirali vrhunski fer plej, odnosno poštovanje protivnika, što je i glavna odlika ovog olimpijskog sporta”, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba “Ipon 010” analizirajući borbe, neposredno po završetku turnira.

“Ovo nam je jedno od poslednjih takmičenja u 2022. godini, tako da nam ostaje puno vremena da se dobro pripremimo za narednu sezonu, odnosno da pokušamo da ispravimo sve greške. Za dve nedelje mlađi kadeti nastupiće na prvenstvu Države, koje će biti održano u Beogradu”, kaže Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker