Gradska hronika

Deponija uspešno poslovala

Regionalna deponija Pirot, uprkos poteškoćama, 2015. godinu završava uspešno, sa preko 25 miliona dinara oporezovane dobiti, a u protekle tri godine ostvareno je preko 104 miliona dinara dobiti, kazao je direktor Regionalne sanitarne deponije Pirot Zoran Stanković. Ministarstvo saobraćaja izdalo je lokacijske uslove za izgradnju postojenja za sekundarnu separaciju otpada čija bi izgradnja trebalo da bude završena u naredna dva do tri meseca. 

reginalna deponija

-Imamo preko 25 miliona dinara oporezovane dobiti, što nam daje za pravo da se pohvalimo cifrom od preko 104 miliona dinara dobiti za prethodne tri godine, od kako sam ja direktor. Po meni, dva ključna dokumenta su stigla pred kraj godine. Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture preuzelo je ingerencije za izdavanje svih budućih dozvola za lokaciju Regionalne deponije Pirot i u skladu sa tim izdalo nam lokacijske uslove za izgradnju hale za separaciju otpada čija izgranja će omogućiti sekundarnu selekciju otpada na deponiji. Takođe, od Agencije za privredne registre dobili smo obaveštenje da su nam prihvatili finansijski izveštaj. Što se tiče postrojenja za sekundarnu separaciju, biće građeno na platou za odlaganje i separaciju otpada, kako je i predviđeno, lokacijski uslovi su izdati u toku novembra i svakog dana očekujemo izdavanje i građevinske dozvole. To je jako bitno jer nam to omogućuje da nastavimo sa razvojem Deponije u onom smeru koji smo i predložili, a to je pre svega uvođenje primarne i sekundarne separacije otpada na Deponiji. To su smernice koje su aktuelne i u Evropi i svetu pa će u tom pravcu ići i pirotska deponija-kaže direktor Stanković i dodaje da je vrednost ovog objekta 12 miliona dinara, vrednost opreme je 21.5 milion dinara.

ministarstvo
-Ukupna vrednost objekta je oko 33.5 miliona dinara, odnosno oko 300.000 evra. Novac je obezbeđen iz sopstvenih prihoda. Očekujemo da u roku od dva do tri meseca hala ugleda svetlost dana sa montiranom opremom i da krenemo sa probnom proizvodnjom razdvajanja otpada na deponiji-kazao je direktor Stanković.

Zoran-Deponija

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de