Gradska hronika

Delegacija iz Emirata obišla Tigar i Slobodnu zonu Pirot(video)

Delegacija privrednika i predstavnika Udruženja privrednih komora Ujedinjenih Arapskih Emirata posetila je danas kompaniju “Tigar” AD i Slobodnu zonu Pirot. Na sastancima su predstavnici UAE upoznati sa brojnim pogodnostima koje investitorima pruža Slobodna zona Pirot.

Direktor “Tigra” Nebojša Đenadić kazao je da je kompanija “Tigar” osim za plasman svojih proizvoda na arapsko tržište, zainteresovana i za strateško partnerstvo sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojima su prezentovani proizvodni kapaciteti pirotske kompanije koja ima više od 1.700 zapošljenih, kao i proizvodni program gumene obuće i drugih proizvodi.

Potpredsednik Privredne komore Niš Nebojša Bogdanović kazao je da očekuje da kao rezultat ove posete imamo i konkretne poslove sa privrednicima iz UAE.

-Delegaciju iz UAE najviše interesuju naši potencijali iz oblasti turizma, poljoprivrede i industrije. Imali smo puno konkretnih sastanaka i razgovora, poput ovog u “Tigru” i očekujemo da imamo i konkretne rezultate u vide poslova i poslovne saradnje između privrednika dve zemlje-kazao je Bogdanović.

Generalni sekretar Udruženja privrednih komora UAE Mohamed Bin Salem iskazao je oduševljenje činjenicom da Tigar AD posluje čak 80 godina.

-Raduje nas da je veliki broj privrednih subjekata iz vaše zemlje zainteresovan za saradnju sa našim kompanijama”, kazao je Salem.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker