Sport

Dejan Čelar: Pirot je gospodska fudbalska sredina i zaslužuje bolji tretman u srpskom fudbalu

U četvrtom kolu Prve lige Srbije fudbaleri Radničkog iz Pirota sastaće se sa ekipom “IMT” Beograd. Meč se igra sutra od 16 časova i 30 minuta u Beogradu. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare u prostorijama Kluba kada se najavljuje predstojeći susret. Umesto uobičajene najave šef struke Radničkog, Dejan Čelar, vidno rezigniran, prvi put od kada je na kormilu pirotskog prvoligaša, osvrnuo se na sudjenje u protekla tri kola što je donekle iznenadilo prisutne novinare.

Čelar je najpre istakao da ima veliko poverenje u svoje fudbalere i Klub i da je Radnički spreman da se ravnopravno nosi sa bilo kojim rivalom bez obzira da li se igra na gostujućem ili domaćem terenu, ali samo pod jednim uslovom, da sudjenje bude pošteno, uz jednake aršine za oba protivnika. Pirot je gospodska fudbalska sredina iz koje su ponikli izuzetni fudbaleri, koja svakog dočeka i isprati kako dolikuje ,rekao je Čelar, i prosto je neshvatljiv odnos fudbalskih i sudijskih organizacija prema njemu.

” Verujte mi analizirali smo svaki duel, svaku sudijsku odluku u prva tri kola prvenstva i naši protivnici su bili u velikoj prednosti.Kad u jednoj akciji vama ne svira čist penal, a za sličan prekršaj protivniku dosudi onda to nije u redu. Takodje, kriterijumi oko žutih kartona, na primer u prvom kolu protiv “Sloge”  za faul nad Milanovićem se dobije žuti karton, a za identičan prekršaj našem fudbaleru crveni onda tu nema sudijske pravde. Nisam želeo da komentarišem sudjenje, a zašto sada ovo govorim? U prošlom prvenstvu smo direktnim sudijskim odlukama oštećeni za sedam ili osam bodova. Sa tim bodovima bismo bili u Super ligi. Sve to govori o kvalitetu Radničkog i stručnog štaba. Nastavljamo u istom ritmu i jedino što želimo jeste ravnopravan tretman sa drugim ekipama. Ako toga nema odnda sve pada u vodu. Ovo je moj lični stav, oko tri decenije sam u fudbalu i meni detalji ne mogu da promaknu. Odnos prema Radničkom, koji ima izuzetnu tradiciju u srpskom fudbalu mora biti korektniji” -izjavio je Dejan Čeler.

Ako se Čelar, ovaj izuzetan fudbalski strateg i pravi dzentlmen i na sportskom borilištu i van njega usudio, već sam napomenuo, da prvi put komentariše sudijske odluke, a to nije činio i kada su novinari insistirali, onda bi fudbalski poslenici, sudijske organizacije, rečju oni koji vode srpski fudbal trebalo da povedu mnogo, mnogo više računa o tome, jer je pravda na fudbalskim terenima jedan od najvažnijih koraka ka prosperitetu i razvoju fudbala u Srbiji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker