Ljudi velikog srca

Degustacioni centar Boemska potokovica donirao Dečjem dispanzeru opremu vrednu 200.000 dinara

Vlasnik Degustacionog centra Boemska potkvica i kafane Boem Dalibor Tošić danas je uručio donaciju Dečjem dispanzeru – opremu vrednu 200.000 dinara. Zahvaljujući ovoj donaciji Dečji dispanzer dobio je najsavremeniji profesionalni inhalator sa svim mogućim dodacima za decu i pulsni oksimetar koji takođe zahvaljujući prisutnim dodacima može da se koristi i za najmanju decu. 

Tošić je novinarima kazao da je novac za donaciju obezbeđen iz EU PRO programa, za koga je saznao zahvaljujući promociji programa koja je održana u organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

-Reč je o izuzetnom programu zahvaljujući kome smo nabavili opremu za osavremenjavanje proizvodnje pirotske peglane kobasice vrednu 32.000 evra, od čega je 20.000 evra donacija EU PRO programa, a ostatak sopstveno učešće. Takođe, u okviru programa doniramo Dečjem dispanzeru pomenutu opremu a na osnovu iskazanih potreba od strane rukovodstva Dečjeg dispanzera-kazao je Tošić.

Tošić je pozvao i sve proizvođače pirotske peglane kobasice da 10 posto prihoda sa predstojećeg Sajma pirotske peglane kobasice uplate u humanitarne svrhe, da se sakupi novac koji će moći da se donira u bilo koju svrhu poput zdravstva, školstva. 

-Moram da se zahvalim Gradu Pirotu i gradonačelniku Vasiću, Turističkoj organizaciji Pirot na velikim ulaganjima u promociju pirotske peglane kobasice, u organizaciju Sajma pirotske peglane kobasice. Ujedno želim da pozovem sve kolege koji učestvuju na sajmu da svi izdvojimo 10 posto od prihoda i damo ga u humanitarne svrhe. Mislim da bi na taj način dali značajnu i dragocenu pomoć našoj društvenoj zajednici-poručio je Tošić. On je pozvao sve pirotske preduzetnike da iskoriste priliku i konkurišu za EU Pro program podsticaje razvoju malih biznisa, koji je u toku i predstavlja odličnu priliku za sve preduzmiljive ljude.

Direktor Doma zdravlja Pirot dr Radovan Ilić kazao je novinarima da je gest našeg poznatog ugostitelja i proizvođača pirotske peglane kobasice za svaku pohvalu i uputio reči zahvalnosti na donaciji koja će značiti Dečjem dispanzeru mnogo.

-Srećan sam iz dva razloga. Glavni razlog je što među pirotskim preduzetnicima postoji razvijena svest za društvenu odgovornost, a drugi razlog je što je Beom prepoznao službu kojoj je ova oprema zaista neophodna  i gde će biti od velikog značaja u lečenju najmlađih pacijenata, a čini mi se da se njih retko ko seća osim kada postoje potrebe za njihovim lečenjem-kazao je direktor Ilić.

 

Načelnik Dečjeg dispanzera dr Dragan Đorđević zahvalio se Daliboru Tošiću na dragocenoj donaciji.

-Dobili smo profesionalni inhalator sa svim mogućim dodacima koji su neophodni za decu i kvalitetan pulsni oksimetar koga takođe možemo zahvaljujući svim mogućim dodacima možemo da koristimo za dijagnostiku i terapiju i najmlađih pacijenata. Dobili smo i nešto od nameštaja, što je po prvi put slučaj u zadnjih možda 50 godina-kazao je dr Đorđević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker