Korona virus

Covid19: 719 osoba u kućnoj izolaciji!

Samo danas naložena mera kućne izolacije za 56 osoba, za 23 ukinuta

Na današnji dan registrovano je ukupno 20 POZITIVNIH lica sa područja okruga (na PCR testu 14 pozitivnih i na antigenskom 6 pozitivnih (Pirot 9, Dimitrovgrad 5, BelaPalanka 5 i Babušnica 1).

Od 02. do 20. novembra 2020. god. uzorkovano je 560 briseva na PCR od kojih je 285 POZITIVNO (152 iz Pirota, 90 iz Dimitrovgrada, 33 iz Bele Palanke, 2 iz Niša i 5 iz Babušnice), što predstavlja nagli porast broja obolelih u kratkom vremenskom periodu.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH (zbog postojanja velikog broja asimptomatskih slučajeva, zato što se mnogi oboleli ne jave lekaru, kao i da se mali broj obolelih testira )

Sva lica potrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. (719 lica su u izolaciji). Danas je naložena mera kućne izolacije za 56 lica, a ukinuta za 23 (potvrđeni i njihovi kontakti). Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama: u DZ Pirot juče je obavljeno 19pregleda, u Dimitovgradu oko 100, DZ Babušnica 50 i DZ Bela Palanka oko 50.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš izdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranihPCR i antigenskim testom do danas laboratorijski je potvrđeno705 osoba: u Pirotu 436, Babušnici  43, Beloj Palanci 123; Dimitrovgradu 103. Od početka epidemije do danas registrovano je31 umrlo lice sa područja okruga.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Beloj Palanciprocenjuje se kao  VANREDNA, u Pirotu kao NEPOVOLJNA sa tendencom prelaska u VANREDNU, dok se na područjuopštine Babušnica procenjuje kao NESIGURNA sa tendencomprelaska u NEPOVOLJNU.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 5 bolesnika sa pneumonijom (3 iz Dimitrovgrada i 2 iz Pirota).

 INTENZITET VIRUSA JE VRLO VISOK !!! U naredne dvenedelje očekuje se porast broja obolelih. POŠTUJTE SVE PREVENTIVNE MERE.  

                                                                                       Centar zakontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                               Zavodza javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker