Gradska hronika

Čiste se divlje deponije kod Prčevca

Omladinska zadruga “Kontakt” iz Pirota realizuje  projekat pod nazivom “Zaštita životne sredine na području naselja Prčevac, Izbegličkog kampa i Dag banjice”. Projekat ima za cilj bolji odnos prema okolini i očuvanje životne sredine a realizuje se preko Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, odnosn oputem projekata javnih radova. Projekat će trajati četiri meseca a angažovano je devet osoba.

 

-Prioritet kod ovog projekta je dat na čišćenju kanala pored Tijabarskog groblja i naselja Prčevac. Kanal je višedecenijski problem MZ Prčevac. Deponija koja je napravljena od kanala koji nije godinama čišćen dovela je do toga da kanal blokira bujične vode koje se slivaju sa 4. kilometra i plavi naselje Prčevac. JP Komunalac se uključilo i uz njihovu pomoć se svakog dana jedan a ponekad i dva kamiona punih smeća i šiblja odvoze-kazao je Bojan Vlatković, iz pomenutog udruženja.

Cilj ovog projekta je da se naselje Prčevac zaštiti od bujičnih voda i  bolji odnos prema okolini, očuvanje i zaštita životne sredine, sticanje navika o neophodnosti održavanja opšte higijene. Podizanje nivoa svesti građana u domenu  uređenja i očuvanja životnog prostora. Za realizaciju ovog projekta je odobreno  1.210.000 dinara.

Sreten Savov, iz Gradskog štaba za vanredne situacije kazao je za TV Pirot da su javni radovi odlična prilika da se građani uključe u realizaciju projekata koji imaju za cilj sprečavanje vanrednih situacija, kao što je reč o sprečavanju poplava u konkretnom slučaju.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Zasto ne pise ko je napravio deponiju? Stanovnici dve romske zgrade napravili su uzas ali kao i svuda njima niko nista ne moze jer su oni ugrozeni

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker