Ostale vesti

Carinici i policija na Gradini pronašli devojku iz Sirije sakrivenu u specijalno prepravljenom bunkeru za krijumčarenje

Carinici su se sinoć  na graničnom prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su u saradnji sa policijom pronašli mladu Sirijku sakrivenu u specijalno preprapravljenom bunkeru za krijumčarenje, saopštila je Uprava carina.

bunker carina policija gradina

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani ovog prelaza kada je malo posle ponoći za detaljan pregled izdvojen automobil „tojota“ danskih registarskih oznaka.

Njime je sam putovao 62-godišnji danski državljanin sirijskog porekla, koji je vrlo kategorično tvrdio da nema ništa da prijavi sem ličnog prtljaga.


Prilikom kontrole, koja je ipak usledila, carinik je odmah uočio da je ispod zadnjeg sedišta na automobilu nešto prepravljano i dorađivano.

Kada je uklonio tapacirung i zavukao ruku u šupljinu koja je u odnosu na prvobitni fabrički prostor očigledno bila znatno proširena, napipao je, kako je sam kasnije ispričao, nešto mekano i toplo.

Vrlo brzo je bilo jasno da se „bunkeru“ ispod sedišta krije ljudsko biće.

Kada je osoba uvijena u đebad izvučena iz svog skrovišta, vozač je najpre tvrdio da je reč o njegovom sinu.

automobil u kome je pronadjena krijjumčarena devojka na Gradini
Potom je kada su pronađena i neka lična dokumenta promenio iskaz, rekavši da reč o ćerki njegove rođene sestre, mladoj ženi staroj između 22 i 24 godine čiji se muž i dete nalaze u Beogradu, gde je navodno imao nameru da je prokrijumčari.

Da li je zaista tako ili je ipak reč o seks trafikingu, biće utvrđivano tokom dalje istrage koju sprovode policija i tužilaštvo.
Podsećamo da je na ovom prelazu 24. avgusta otkriven sličan slučaj, kada je 73-godišnji Šveđanin marokanskog porekla, pokušao da prokrijumčari 31-godišnju Marokanku u prepravljenom „bunkeru“ kombija tvrdeći da mu je to supruga.

foto Uprava carina

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker