Lokalna samouprava

Božidar Maljković otvara Sportski izazov u subotu u hali “Kej”

U subotu u hali “Kej” održaće se velika sportska manifestacija Sportski izazov u kojoj će se, istovremeno, dva grada – Zaječar i Pirot, takmičiti u sportskim aktivnostima i vežbi. Cilj manifestacije koju organizuju Olimpijski komitet Srbije i Coca-Cola, uz veliku podršku grada Pirota, Sportskog centra Pirot i pirotskih sportista je promocija sporta i zdravih stilova života. Manifestacija počinje u subotu u podne, a zbog najavljenog lošeg vremena, umesto na centralnom gradskom trgu, događaj će se organizovati u hali “Kej” pa organizatori apeluju da što veći broj Piroćanaca, ne samo sportista već i rekreativaca, roditelja i rodbine malih sportista, dođe u halu “Kej” s obzirom da će pobediti onaj grad u kome se veći broj učesnika uključi u sportske aktivnosti najmanje 15 minuta. Proglašenje pobednika, po rečima pomoćnika gradonačelnika Bojana Ranđelovića je u 15 sati. Danas su na konferenciji za medije u Medija centru Doma kulture sve Piroćanci pozvali na manifestaciju,  osim pomoćnika Ranđelovića, i Goran Krstić, u ime Sportskog centra Pirot, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Tugomir Cvetković, u ime svih pirotskih škola, Slobodan Stefanović iz Gimnastičkog kluba Pirot u ime svih pirotskih sportskih klubova. 

Pirot će imati veliku čast da na samom otvaranju manifestacije ugosti i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, legendarnog košarkaškog trenera Božidara Maljkovića, koji je izabrao upravo Pirot kao grad gde će prisustvovati ovoj manifestaciji.

Osim Maljkovića, na otvaranju će se prisutnima obratiti i legenda košarke Svetislav Kari Pešić, a manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker