Bogata ponuda pirotskih specijaliteta na Sajmu etno hrane u Beogradu
Na 18. Sajmu etno hrane i pića, koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, pirotski proizvođači predstavljaju najbolje od gastronomske tradicije ovog kraja. Veliko interesovanje posetilaca izaziva čuvena pirotska peglana kobasica, jedinstveni specijalitet koji na sajmu nude lokalni proizvođači.
Uz podršku Turističke organizacije Pirot, na sajmu učestvuju vinarija Savić, destilerije “Zdravica” i “Bruka”, mlekara “Piroćanci” sa svojim kačkavaljem, kao i Mlekarska škola koja nastavlja tradiciju proizvodnje kvalitetnih mlečnih proizvoda.
Posetioci imaju priliku da na jednom mestu probaju najbolje pirotske proizvode – od tradicionalne peglane kobasice, preko kvalitetnih vina i rakija, do čuvenog pirotskog kačkavalja i drugih mlečnih proizvoda.
“Ovo je jedinstvena prilika da posetioci sajma upoznaju autentične ukuse našeg kraja i uvere se u kvalitet pirotskih proizvoda”, ističu iz Turističke organizacije Pirot.
Manifestacija koja promoviše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle traje do 8. decembra, a pirotski štand privlači veliku pažnju ljubitelja kvalitetne domaće hrane.