Lokalna samouprava

Boemska potkovica – šampion kvaliteta Novosadskog sajma

Na najznačajnijoj manifestaciji sajamskog tipa iz oblasti poljoprivrede – Novosadskom sajmu, pirotski proizvođači imali su izuzetno zapažene nastupe, a vlasnik Degustacionog centra Boemska potkovica i proizvođač istoimene peglane kobasice – Dalibor Tošić dobio je čak tri nagrade, među kojima je najznačajnije priznanje za ŠAMPIONA KVALITETA u kategoriji mesa i proizvoda od mesa. Tošić je najavio i uskoro izbacivanje novog proizvoda na tržište – slajsovane pirotske peglane kobasice kao i širenje proizvodnje nabavkom nove opreme zahvaljujući programu Grada Pirota koji je omogućio subvencionisane kredite za preduzetnike. 

Kako je Pirotskim vestima kazao Tošić, proizvod “Boemska peglana” dobio je verovatno najznačajnije priznanje ikada za pirotsku peglanu kobasicu proglašenjem za šampiona kvaliteta, a nagrade su dobili i “Midžorska poludivlja” pirotska peglana kobasica koja se pravi od mesa poludivljih konja uz dodatak goveđeg mesa.

 

-Mi smo u subotu posetili sajam i bili na dodeli nagrada. Osma godina je kako učestvujemo na Novosadskom sajmu. Dobili smo dve zlatne medalje, jednu za naš proizvod – tradicionalnu peglanu kobasicu i drugu zlatnu medalju za novi proizvod “Midžorska poludivlja, koja se pravi od kombinacije mesa od poludivljih konja sa Stare planine i goveđeg mesa. Takođe smo proglašeni za šampiona kvaliteta u kategoriji mesa i proizvoda od mesa. Smatram da nam je žiri ovu nagradu dao prevashodno zahvaljujući odličnim rezultatima analiza koje smo radili u Centru za ispitivanje namirnica u Beogradu pa smo i rezultate analiza poslali pored uzoraka tako da je žiri imao kompletan uvid. Rezultati su pokazali da naš proizvod “Midžorska poludivlja” izuzetnog kvaliteta i da ima ogroman sadržaj proteina, verovatno više nego bilo koji drugi sličan proizvod, čak 40 procenata-kazao je Tošić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker