Ljudi velikog srca

Bajkeri organizovali humanitarnu akciju za Čedu Tošića

Bajkeri iz Moto kluba “Anđeo” iz Pirota danas su organizovali još jednu u nizu humanitarnih akcija, ovoga puta za lečenje našeg mladog sugrađanina Čede Tošića, koji boluje od teškog oblika cerebralne paralize i neophodna mu je finansijska pomoć za skupe terapije, operacije, lekove. Potpredsednik ovog kluba Sreten Vidanović kaže da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih akcija i da će i u budućnosti biti sličnih akcija za naše sugrađane kojima je pomoć neophodna. Na današnjoj akciji prikupljeno je 76.500 dinara pomoći koja je odmah po završetku akcije odneta Čedi i njegovoj majci Ljiljani.

bajkeri humantarna akcija pomoć čedi tošiću

Profesor engleskog u OŠ “8. septembar” Ivana Bojkić, koja predaje i Čedi Tošiću, kazala je Pirotskim vestima da je zahvaljujući brojnim humanim ljudima obezbeđena pomoć za operaciju Čede, koja sledi u junu mesecu, ali da je pomoć i dalje neophodna zbog brojnih skupih terapija koje na dnevnom nivou koristi Čeda.

-Najpre su prosvetni radnici krajem marta organizovali humanitarnu akciju za pomoć Čedi Tošiću, tu je onda došlo i vanredno stanje koje je sve usporilo, ali je ipak prikupljeno oko 150.000 dinara. U međuvremenu je putem lokalnih i republičkih medija pokrenuta akcija, javio se i jedan naš sugrađanin koji je uplatio nedostajuća sredstva za operaciju, a koji je želeo da ostane anoniman. Takođe, i Grad Pirot je uplatio 175.000 dinara, tako da je novac obezbeđen za operaciju i za lečenje. Ipak, Čeda je dete kome je pomoć potrebna na dnevnom nivou, sve terapije koje koristi svakodnevno koštaju mnogo tako da je pomoć stalno potrebna. U tom smislu, dobro je došla i današnja akcija Moto kluba “Anđeo” gde se takođe odazvao zadovoljavajući broj naših sugrađana, prolaznika-kazala je Bojkićeva Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker