Ljudi velikog srcaLokalna samouprava

Grad Pirot uplatio 175.000 dinara za lečenje i operaciju Čede Tošića

Godinama unazad Grad Pirot dodeljuje novčanu pomoć za lečenje dece uzrasta do 18 godina, izuzetno i za stariju decu ukoliko se porodica nalazi u stanju materijalne potrebe. Pomoć se odnosi na pokrivanje troškova lečenja (kupovinu lekova, pomagala, učešće u operativnom lečenju i sl) koje nije obuhvaćeno obaveznim zdravstvenim osiguranjem preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, već porodica sama snosi troškove lečenja ličnim sredstvima.

gradska uprava pirot
U poslednjih mesec dana putem medija i humanitarnih akcija prikupljen je deo novčanih sredstava za pokrivanje troškova operativnog lečenja našeg sugrađanina Tošić Čede, a na podnet zahtev ove porodice Grad Pirot je dodelio  nedostajuća sredstva u iznosu od 175.000 dinara u cilju pokrivanja ukupnih troškova operativnog lečenja. Ovoj porodici je pružena pomoć i podrška više puta do sada, odnosno kad god je to bilo potrebno.
pomoc malom cedi tosicu / humanitarna akcija u pirotu

U 2020. godini 1.6 miliona dinara za pomoć u lečenju dece. Od 2012. do aprila 2020. isplaćeno oko 1o miliona dinara

U budžetu su za 2020. god. opredeljena sredstva za pružanje novčane pomoći za lečenje dece u iznosu od 1.600.000 dinara.
Od početka pružanja ove pomoći, od 2012. god. do aprila 2020. god. obrađeno je preko 200 zahteva i utrošena su sredstva u iznosu od oko 10.000.000 din.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker