Lokalna samouprava

Asfaltiranje sokaka u naselju Rogoz

Danas su ekipe Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada počele sa asfaltiranjem sporednih ulica u naselju Rogoz, u istoimenoj ulici. Reč je o dva sokaka, a vredost radova je, po rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviše Svilarova oko 3.5 miliona dinara.

-Danas bi trebalo da stavimo tačku na ovu investiciju. Izvođač radova je Trejs. Reč je o dva sokaka, jednog dužine 90 metara i drugog oko 85 metara dužine. Trebalo je da se radi još par sokaka, ali su iskrsli problemi imovinskog karaktera koji su praktično onemogućili radove pa koristim priliku da apelujem na meštane da uz pomoć Gradske uprave te probleme prevaziđu, a mi ćemo se potruditi da se uradi projektna dokumentacija i nastavimo sa uređenjem ove ulice. Radi se i Lužnička ulica, koja trenutno ne postoji već se gradi, očekujemo da se do kraja građevinske sezone taj posao okonča uspešno a sutra sledi i asfaltiranje Ulice Mihajla Pupina u Starom tigrovom naselju, vrednost radova je oko 2.5 miliona dinara-kazao je Svilarov.

Dalibor Pančić, predsednik Mesne zajednice istakao je da veliki problem predstavljaju imovinski odnosi jer je rešavanje imovinskih odnosa za dva sokaka koja se asfaltiraju danas, trajalo čak pet godina. 

-Imamo još gomilu nerešenih sokaka kada je reč o imovini. Problem datira još iz pedesetih godina prošlog veka. Gradska uprava ima volju, radi se, ali nam imovinski odnosi zaista predstavljaju kočnicu. Ipak, mi ćemo uz pomoć Grada nastaviti da se borimo da se u ovom naselju stvore što je moguće bolji uslovi za život-kazao je Pančić.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker