Lokalna samouprava

Asfaltira se glavna ulica u Poljskoj Ržani

Danas se završavaju radovi na asfaltiranju glavne ulice u Poljskoj Ržani. Reč je o deonici dužine 850 metara, postojeći kolovoz će biti proširen za još pola metra, a po rečima gradonačelnika Vasića, osim Poljske Ržane, očukuju se značajni radovi i u Krupcu i Izvoru.

-Promenili smo vodovodnu mrežu, promenili kanalizaciju, promenjena je vodovona mreža za gornji deo sela i sada se u potpunosti celom širinom kolovoz glavne ulice u selu. Vrednost radova je 12 miliona dinara. Puno toga je urađeno u selu i ja želim da se zahvalim svim meštanima i ljudima iz MZ Poljska Ržana na saradnji-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da se ne radi smo u ovom selu, već i širom grada i brojnim drugim selima.

-Očekuju nas veliki radovi i u selu Krupac, tamo ćemo takođe menati vodovodnu mrežu i posle asfaltirati glavnu ulicu, za šta je ove godine izdvojeno 20 miliona dinara.  U Izvoru se uvodi kanalizacija takođe se kompletno menja vodovodna mreža i na proleće će takođe sledi kompletno asfaltiranje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao se sa radovima ovde krenulo krajem prošle nedelje.

-Urađeno je podizanje šahti na projektovanu kotu, vodovodni prekopi su krpljeni, juče rađen nulti sloj, danas se završava asfaltiranje a ono što predstoji jeste uređenje boksova za kontejnere, autobuskih stajališta, bankina, radiće se još jedan sokak tako da očekujemo da do kraja nedelje radovi potpuno budu završeni. Radi se asfaltiranje kolovoza u dužini od 850 metara, postojeći kolovoz će biti proširen za oko pola metra-kazao je Svilarov.

 

 

Predsednik Mesne zajednice Poljska Ržana Saša Ćirić zahvalio se Gradu Pirot i gradonačelniku na pomoći i radovima koji se u Poljskoj Ržani realizuju a koji su od velikog značaja za preko 2.000 meštana i preko 500 domaćinstava u ovom selu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker