Lokalna samouprava

Asfaltira se Ulica Momčila Milutinovića u naselju Tanasko Rajić

Danas će biti završeno asfaltiranje veoma prometne ulice Momčila Milutinovića, u naselju Tanasko Rajić. Radove su tim povodom obišli predsednik Gradske skupštine Milan Popović, zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić. Po rečima Popovića, reč je o još jednoj u nizu važnih investicija koje su posebno značajne meštanima ovog dela grada. 

-Ovo je još jedan od velikog broja projekata koji su u toku ili su već završeni. Pre neki dan smo imali radove i u selima, Trnjani, Velikom Jovanovcu, nastavak će biti u Krupcu, Ržani, dakle svuda po malo, i u gradu i selima a kako bi se ravnomerno ulagalo u ceo grad. Mnogo zavisi i od vodovoda i kanalizacije, u kakvom je stanju, pa se sada koristi prilika da se sve sredi kako kasnije ne bi bilo problema. Ovde imamo oko 2400 kvadrata pod asfaltom, oko 800 kvadratnih metara je u trotoarima, a oko 1600 metara kvadratnih je pod kolovozom. U našem gradu postoji velika potreba za sređivanjem trotoara pa ćemo poseban akcenat u nastavku građevinske sezone staviti upravo na trotoare, negde će biti stavljan behaton, negde asfalt, sve u skladu sa procenama stručnih ljudi. Radimo i nadamo se da će ova sadašnja struktura na čelu sa Vladanom Vasićem, da održi kontinuitet radova, a urađeno je zaista mnogo. Ambiciozni su i planovi za budući period i verujem da će građani umeti da dobro procene-kazao je Popović i dodao da su neistinite priče da se infrastrukturni radovi u gradu finansiraju iz raznih ministarstava, već se sve finansira isključivo iz budžeta Grada Pirota.

-Mi s ponosom možemo da kažemo da sredstva iz budžeta opredeljujemo na dobar način, kako bi se što je moguće više investicija realizovalo-kazao je Popović novinarima.

 

Predsednik MZ Tanasko Rajić Miroslav Lilić kazao je novinarima da je ova ulica veoma prometna i od velikog značaja za meštane ovog dela grada, naročito zbog činjenice da je do sada bila u prilično lošem stanju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker