Sport

Radnički blizu željene forme, mada se još mora raditi na uigravanju ekipe

Prijateljska utakmica

Pirot: Gradski stadion, 13 časova.

FK “Radnički” Pirot – FK “Timok” Zaječar 4:0 ( 2:0)

FK “Radnički” Pirot: Dokić, Kostić Milutinović, Mančić, Milikić, Apostolović, Tolić, Petrov, Dojkić, Đorđevski, Milenković, Gajić.

Rezerve: Mihailović, Kamenović, Jakovljević, Ilić, Mijalković, Ivanović, Kostić, Stojanov, Kukolj, Cvetković, Edoa.

Radnički Pirot nastavlja sa odigravanjem prijateljskih utakmica pripremajući se za nastavak prolećnog dela prvenstva Prve lige Srbije. Danas je na svom terenu savladao zaječarski Timok sa 4:0. Golove za “Bele” postigli su Kostić Milutinović u 19. minutu iz penala. Gajić je u 33. povisio na 2:0. Centrarfor Đorđevski upisao se u listu strelaca u 53. minutu, a konačan rezltat postavio je Ilić u 73. minutu. Ono što je obradovalo ljubitelje fudbala jeste, bez osvrta na rezultat, da se primećuje kompaktnost u igri, i da se “novajlije” polako uklapaju u zamisli trenera Radničkog, Nikole Puače. Kapiten Radničkog, Filip Tolić, kratko je prokomentarisao da postepeno sve dolazi na svoje mesto, posle mnogo promena u timu, i da ima dovoljno vremena da do nastavka prvenstva forma bude na visokom nivou.

Nikola Puača, šef stručnog štaba Radničkog ima razloga za zadovoljstvo. Na današnjoj utakmici fudbaleri su pokazali da su, desetak dana pred početak prvenstva, u sasvim dobroj fizičkoj kondiciji. Igrali su dinamično, čvrsto i poletno. Očigledno da stručni štab postepeno sklapa “mozaik” i da se nazire kostur tima.

“Kako se približava prvenstvo sve bolje izgledamo kao ekipa. Rezultat ne sme da nas zavarava, jer u ovom periodu priprema on nije u prvom planu. Ima dosta pozitivnih elemenata u igri, a ono na čemu mi radimo mislim da ide u dobrom pravcu. Nastavljamo još intenzivnije sa radom, za tri dana imamo još jednu proveru, a za deset dana čeka nas prvo kolo nastavka prvenstva. Svakako, moj utisak je sada mnogo pozitivniji nego pre nekoliko dana. Imamo dosta novajlija, treba strpljenja i još rada, bez obzira što je ovo danas ličilo na ono što želimo. Optimista sam, pozitivna je atmosfera među igračima, nastavljamo sa radom i trudimo se da iskorigujemo još neke stvari”-izjavio je Puača.

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker