Ostale vesti

Učenici Mlekarske škole na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

Šestoro učenika Mlekarske škole podeljenih u dve preduzetničke kompanije učestvovali su na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Nišu. Ovo takmičenje održano je 6. 3.2019 u niškom Roda centru.

U organizaciji društva „Dostignuća mladih u Srbiji“, a uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Američke organizacije za međunarodni razvoj – USAID, međunarodnih kompanija Tele Group i Manpower Group i Roda centra, održano je ovogodišnje nadmetanje mladih preduzetnika. Učenička kompanija je jedan od najpoznatijih programa „Dostignuća mladih“ koji upoznaje učenike sa osnovnim znanjima iz ekonomije i osnovama preduzetničkog poslovanja. Učenici u svojim kompanijama tokom cele školske godine na praktičan način upoznaju se sa osnovnim ekonomskim načelima i funkcionisanje savremenog preduzeća. Inače, Evropska komisija je apostrofirala ovaj program kao najbolji primer preduzetničkog poslovanja.


Takmičenje se sastoji u ocenjivanju izgleda štandova, načina prezentacije preduzetničke ideje , originalnosti ideje i ocene finansijskog izveštaja kompanija. Mlekarsku školu predstavljale su dve kompanije. Učenici odeljenja IV2, Jovanović Aleksandra, Popović Ivan i Zdravković Uroš imali su kompaniju za proizvodnju meda „Zu-zu“ , a učenici odeljenja IV1 Vidanović Dijana, Antić Tanja i Jordanović Lidija kompaniju za proizvodnju peciva pod nazivom „Mini san“. Uz podršku svojih mentora Marković Nataše i Minić Jelene, nastavnika preduzetništva, imali su priliku da demonstrijaju svoje ideje brojnom niškom auditorijumu. Pored takmičarskog dela, veći značaj ove manifestacije je prilika se kroz nova poznanstva, razgovore, druženje razmene ideje, inovativnosti, razmišljanja mladih ljudi.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker