Korona virus

659 obolelih od korona virusa u celoj zemlji, deset osoba nažalost preminulo

Prema zvaničnoj statistici Ministarstva zdravlja objavljenoj na nivou zemlje do sada je registrovano 659 obolelih od virusa korona, u poslednja 24 časa potvrđen je 131 slučaj, od ukupno 371 testiranih ljudi. Na teritoriji Pirota, prema istoj statistici zvanično je potvrđeno šest slučajeva oboljevanja, ali je prema saopštenju pirotskog Zavoda za javno zdravlje u Pirotu broj obolelih, računajući i potvrđene slučajeve veći. 

Značajan porast broja obolelih beleže i druge zemlje. U Crnoj Gori od korona virusa obolelo je 82 osobe, Sloveniji 632, Hrvatskoj 586, dok je u Španiji nažalost zabeležen rekordan broj umrlih, 832 u poslednjih 24 časa pa je ukupan broj žrtava u Španiji dostigao 5.690.

Pandemija je zahvatila 176 zemalja širom planete a vurusom je zaraženo 570.000 ljudi, ali se oporavilo 128.000.

U Pirotu šest potvrđenih slučaja, ali je broj obolelih po podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot veći

Kako je juče saopštio Zavod za javno zdravlje u Pirotu, registrovano je 17 obolelih sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom,  pet laboratorijski potvrđenih slučajeva(u međuvremenu potvrđen još jedan) i 9 verovatnih slučajeva infekcije Covid 19 na području Okruga.

-Svi oboleli  i članovi njihovih porodica su u kućnoj izolaciji, odmah po pojavi simptoma ili informaciji da su bili u kontaktu sa obolelima telefonom se obaveštavaju da sprovode strogu izolaciju do pisanog rešenja sanitarne inspekcije. Aktuelna epidemiološka situacija infekcije  COVID-om 19 može se oceniti kao nesigurna, ali je pod kontrolom zdravstve službe i svih relevantnih institucija-navodi se u saopštenju ZZJZ u Pirotu, koji pod svojom nadležnošću ima ceo Pirotski okrug.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker