Mali biznis

Zvezde u usponu – startup “EasyPass” osvaja nagrade, predstavljaće Srbiju u Dubaiju na EXPO izložbi

Startap “EasyPass” koga su pokrenule naša sugrađanka Jana Antić, sa svojim prijateljima Marijanom i Mladenom, za kratko vreme doživeo je uspeh, dobio je dve nagrade – “Zvezda u usponu” i nagradu za najbolju starap ideju a januara meseca naredne godine predstavljaće Srbiju na jednoj od najvećih svetskih izložbi – EXPO u Dubaiju. 

EasyPass je jedinstvena platforma putem koje trenutno više od 600 profesora nudi svoje usluge držanja privatnih časova i sve to na jednom mestu, kaže za Pirotske vesti Jana Antić.

Jana je diplomirani ekonomista i trenutno završava master studije na FON-u na smeru koji je pokrenut u saradnji sa Midlseks univerzitetom iz Londona.

-Na ideju smo došli kada smo videli da studenti, naše kolege, srednjoškolci, osnovci, stalno tragaju za profesorima koji daju privatne časove iz različitih predmeta. Napravili smo digitalnu platformu gde se na jednom mestu može rešiti taj problem velikog broja studenata, srednjoškolaca… Platformu smo lansirali u doba korone i ispostavilo se da je to bio pravi trenutak jer se odjednom prešlo na online nastavu a prijemni ispiti, ispitni rokovi se nisu odlagali. Nastavile smo da konstantno unapređujemo platformu i stigle su i prve nagrade. Dobili smo najpre nagradu od Alfa organizacije – Udruženja žena preduzetnica, nagradu pod nazivom “Zvezda u usponu”, a prošle nedelje smo na takmičenju koje je organizovala kompanija Mozzart u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, u konkurenciji od 15 timova osvojili četvrto mesto i dobili novčanu nagradu-kaže Antićeva za Pirotske vesti.

-Dobile smo i kovorking prostor, prostorije za rad u centru Beograda, kao i mentorsku podršku sa kojom krećemo posle Nove godine. Naredne godine, januara meseca sa delegacijom Privredne komore Srbije idemo  na sajam EXPO u Dubaiju i imaćemo tamo svoj izložbeni prostor. Potrudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo inovativna rešenja iz Srbije. Što se tiče budućnosti, planiramo da nastavimo sa razvijanjem platforme. Trenutno smo aplicirale za projekat Katapult, program koga finansira Svetska banka a koji za cilj ima podršku startapovima u ranoj fazi razvoja. Program ima šest rundi, juče nam je javljeno da smo prošli prvu rundu, a do marta ćemo znati kakvi su rezultati. Ali, i sa tim i bez toga, plan nam je da naredne godine pronađemo neku veću investiciju, da krenemo da se širimo u Srbiji, a nakon toga nastavimo i da se širimo i van zemlje-kaže Jana.

Trenutno na platformi ima oko 200 profesora koji su aktivni stalno, a imao preko 6.000 posetilaca na sajtu mesečno. 

-Najtraženiji su standardni predmeti, imamo preko 30 jezika, matematika, programiranje, hemija, fizika a planiramo da širimo i na stručne predmete koji se uče na fakultetima-kaže Antićeva.

Njen savet mladim ljudima koji razmišljaju da svoju biznis ideju realizuju putem startapa je da budu uporni. 

-Sada je pravi trenutak za pokretanje nekog startapa, pokreću se projekti poput Katapulta koji će naredne tri ili četiri godine davati investicije, takođe osnovan je i državni Inovacioni fond tako da ima dosta programa-kaže Jana za Pirotske vesti.

foto – privatna arhiva EasyPass

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker