Lokalna samouprava

Zvanično otvorena skijališna sezona na Gradskom skijalištu na Planinarskom domu

Skijališna sezona na Gradskom skijalištu na Planinarskom domu od danas je i zvanično otvorena, mada svi ljubitelji skijanja kojih je sve više u Pirotu su i juče mogli da uživaju u čarima zime na Planinarskom domu. 

Po rečima Nenada Đorđevića, direktora Sportskog centra Pirot, Pirot je jedinstven grad u Srbiji koji na samo 12 kilometara od centra grada ima Gradsko skijalište gde svi zaljubljenici u skijanje mogu pod ubedljivo najpovoljnijim uslovima mogu da skijaju. Grad i Sportski centar Pirot su proteklih godina, a tako će biti i ove, omogućili hiljadama mališana da se potpuno besplatno uče skijanje, obezbeđuju se besplatni instruktori, besplatan autobuski prevoz i besplatni ski pasovi a sve sa ciljem da se što veći broj mališana motiviše da zimski raspust provede u prirodi, na čistom vazduhu i snegu, umesto uz računare i mobilne telefone.

-Ne možemo da se poredimo sa velikim ski centrima, gde se jedan čas skijanja plaća od 20 do 30 evra i gde je ski pas 2000 dinara, ali se trudimo kao grad da za vreme zimskih raspusta pirotskoj deci skijanje bude dostupno, iako je reč o najskupljem sportu. U samom gradu ih čekaju autobusi dovoze na Planinarski dom gde ih čeka deset instruktora i svakom detetu je omogućeno da potpuno besplatno nauči da skija-kazao je trener Đorđević.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima da Pirot ima sreću da ima skijalište blizu grada.

-Uslovi su vrlo dobri, ski pasovi su izuzetno jeftini – 100 i 200 dinara, a tokom Božićne škole sportova skijanje će biti potpuno besplatno kako bi što veći broj dece naučilo potpuno besplatno da skija. Mislim da je ovo bogatstvo za naš grad i za mlade naraštaje-kazao je gradonačelnik Vasić. On je najavio da će u sredu biti otvoren i Adrenalin park u sklopu kompleksa Zatvorenog bazena, čija izgradnja je finansirana parama EU, tačnije iz fondova Prekogranične saradnje. To će, po njegovim rečima, biti jedan potpuno novi sadržaj za naš grad, a posebno za mališane, koji će imati gde da bezbedno voze rolete, skejt bordove, i bave se drugim sportskim aktivnostima koje do sada nisu bile dostupne u našem gradu.

Mali skijaši – Jovana (4) i Neda (7)

 

Mala Jovana danas prvi put stala na skije, uz pomoć tri godine starije sestre Nede napravila “prve skijaške korake”

Na Gradskom skijalištu, među puno mališana zatekli smo i malu Jovanu, koja je upravo danas, iako ima samo četiri godine, po prvi put stala na skije i naučila osnove skijanja, u čemu joj je pomogla tri godine starija sestra Neda, koja već par godina samostalno skija. 

Jovana i Neda kažu da obožavaju skijanje i raduju se svakom izlasku na sneg sa roditeljima.

Jovana i Neda sa ocem Bojanom

 

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker