Značke i zahvalnice vojnicima koji su služili dobrovoljno vojni rok sa oružjem

Danas je u sali Doma kulture u organizaciji Vojske Srbije, Pirotskog okruga, Grada Pirota, opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka priređena svečana dodela znački i priznanja svima koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem, a žive na teritoriji Pirotskog okruga. Značke je dobilo 32 vojnika, među kojima je bilo i nekoliko pripadnica lepšeg pola. Svečanosti su prisustvovali načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, kao i predstavnici ostalih opština Pirotskog okruga. 

Pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane kazao je u svom obraćanju da je područje Pirotskog okruga karakterističnom po velikom odzivu.

-Reč je o generacijama koje su u periodu od 2011. do 2015. godine uspešno odslužili vojni rok, uspešno savladali sve što je bilo predviđeno i stekli sertifikat koji će im omogućiti da konkurišu na konkurse Ministarstva odbrane i da zasnuju radni odnosu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije-kazao je pukovnik Marković.

On je dodao da generacije koje su odslužile vojni rok sa teritorije Pirotskog okruga daju značajan doprinos broju prijavljenih kandidata.

1 Komentar

  1. Марко

    28.06.2018. at 12:48

    Нису добили “сви” захвалнице који су служили добровољно војни рок у том периоду…Појединци су само добили те захвалнице.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar