Gradska hronika

Značke i zahvalnice vojnicima koji su služili dobrovoljno vojni rok sa oružjem

Danas je u sali Doma kulture u organizaciji Vojske Srbije, Pirotskog okruga, Grada Pirota, opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka priređena svečana dodela znački i priznanja svima koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem, a žive na teritoriji Pirotskog okruga. Značke je dobilo 32 vojnika, među kojima je bilo i nekoliko pripadnica lepšeg pola. Svečanosti su prisustvovali načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, kao i predstavnici ostalih opština Pirotskog okruga. 

Pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane kazao je u svom obraćanju da je područje Pirotskog okruga karakterističnom po velikom odzivu.

-Reč je o generacijama koje su u periodu od 2011. do 2015. godine uspešno odslužili vojni rok, uspešno savladali sve što je bilo predviđeno i stekli sertifikat koji će im omogućiti da konkurišu na konkurse Ministarstva odbrane i da zasnuju radni odnosu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije-kazao je pukovnik Marković.

On je dodao da generacije koje su odslužile vojni rok sa teritorije Pirotskog okruga daju značajan doprinos broju prijavljenih kandidata.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Нису добили “сви” захвалнице који су служили добровољно војни рок у том периоду…Појединци су само добили те захвалнице.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker