Ostale vesti

Značajan jubilej – 75 godina Mlekarske škole u Pirotu

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota ove godine obeležava značajan jubilej, 75 godina postojanja i rada. Škola je osnovana 1945. godine kao niža poljoprivredna, stočarsko – mlekarska škola. Od 1950. godine škola postoji i radi kao specijalizovana mlekarska, za obrazovanje kvalifikovanih kadrova za rad u neposrednoj proizvodnji i preradi mleka. Više od 5000 učenika je za ovo vreme steklo znanje iz oblasti prehrane. Danas su to radnici u fabrikama, profesori, inženjeri prehrambene tehnologije, vlasnici sopstvenih firmi… Ono što Mlekarsku školu čini jedinstvenom je njen rad i učenje koji su osnova dualnog obrazovanja, kao i njena preduzetnička delatnost.
„Značajan jubilej Mlekarske škole koji nas čini ponosnim i obavezuje nas da čuvamo ono što su generacije pre nas stvorile i negovale. Svake godine povodom Dana škole bila je upriličena propratna manifestacija „Dani hleba i sira“. Na žalost zbog sveukupne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, prinuđeni smo da jubilej obeležimo na malo drugačiji način od uobičajenog, kroz niz onlajn aktivnosti“ kaže direktor škole Nenad Đorđević.


Ovogodišnji „Dani hleba i sira“ će biti revijalnog karaktera i biće organizovani na onlajn platformi na Youtube kanalu i na sajtu škole, kroz izložbu prehrambenih proizvoda, izradu rukotvorina, fotografija na temu hrane, školskih panoa sa mislima o hrani i ishrani, radova na temu pravilne ishrane… Budući da je oktobar mesec pravilne ishrane šarolike aktivnosti učenika i stanara doma Mlekarske škole biće lepa uvertira u 1. novembar, Dan škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker