Kultura

“Životinjska firma” u Pirotu

Pirotski teatar počeo je sa radom na pripremi novog komada “Životinjska firma”, premijera se očekuje do kraja marta meseca. Učestvuje kompletan ansambl Narodnog pozorišta, kao i saradnici Stevan Bodroža, reditelj, za dramaturgiju zadužen je Jordan Cvetanović, za kostim Tatjana Radišić, muziku Stefan Filipović, a za scenske pokrete Damjan Kecojević.

stevan bodroža
Reditelj Bodrža sa glumcima pirotskog pozorišta

-Ovo je 372. premijera našeg teatra. Ekipa je proverena i nadam se da ćemo ponovo napraviti dobru predstavu-kazao je direktor Narodnog pozorišta Gradimir Filipović i dodao da će se na premijeri po prvi put pirotskoj publici predstaviti mlada glumica Kristina Tomić, koja je završila studije glume u klasi profesora Aleksandra Đinđića.

katarina tomić
Nova mlada glumica Kristina Tomić

Reditelj Stevan Bodroža, koji je poznat po saradnji na komadu “Mali Geza”, kazao je da je reč o projektu koji je inspirisan Životinjskom farmom Džordža Orvela. Radimo komad Jordana Cvetanovića koji je rađen po motivima dela Džordža Orvela i elementima tog klasika. U mnogo čemu Jordanova drama i novela Džordža Orvela se poklapaju. Ipak, to je jedna nagradnja koju je Jordan napravio tako da se Jordanova drama zove “Životinjska firma” i smeštena je u jednoj firmi u kojoj mi zapravo prisustvujemo borbama za moć, ko će voditi tu firmu i ko će najviše profitirati-kazao je reditelj Bodroža.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker