Božićna škola sporta

Ženski fudbal sve popularniji sport u Pirotu

Ovogodišnju Božićnu školu fudbala prošlo je više od 50 devojčica  od kojih će mnoge nastaviti da treniraju u ŽFK “Radnički 2014”. Danas je održan poslednji trening  u okviru Božićne škole sporta koja je, kako kažu u klubu, doprinela masovnosti i popularizaciji ženskog fudbala. Treneri ističu da fudbal nije samo muški sport i da kvalitetni treninzi i druženje privlači sve  veći broj devojčica.

Odaziv devojčica na časovima fudbala u okviru Božićne škole sporta pokazao je da je ženski fudbal u Pirotu  u modi, kaže predsednik ŽFK “Radnički 2014” i jedan od trenera, Miloš Vučić. On je pozvao sve devojčice da pogledaju  treninge i utakmice  i priključe se klubu.

Devojčice koje su dolazile na treninge tokom Božićne škole kažu da je fudbal interesantan sport, podjednako lep kao i bilo koji drugi  i da u sportu nema mesta podelama na muške i ženske sportive.

U  ŽFK “Radnički 2014” trenira oko 80 devojčica  a po intesovanju koje pokazuju nakon Božićne škole  u narednom periodu će taj broj biti preko 100, kažu u klubu.   Fokus je  na mlađim selekcijama i već posle pete godine  devojčice mogu početi sa treniranjem. Predsednik kluba  ističe da je najvažnije da se deca bave sportom i da se druže a iz kvanititeta i masovnosti  rađa se kvalitet.

Sa devojčicama u ŽFK  “Radnički” radi pet trenera od kojih tri sa najmlađom grupom. Kvalitetan rad potvrđuje i prva pozicija prvog  tima pirotskih fudbalerki na tabeli druge lige i nastojanje da se naredne godine ponovo takmiče u saveznom rangu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker