IZBORI 2023.

Zbog pristupačnosti promenjene lokacije pojedinih biračkih mesta u gradu – Broj biračkih mesta ostao isti

Gradska izborna komisija u Pirotu proglasila  je dve izborne liste, treća o kojoj Komisija odlučuje da li ispunjava uslove za proglašenje ili ne, predata je danas. Pod rednim brojem jedan  je lista “Aleksandar Vučić – Pirot ne sme da stane” a pod brojem dva, lista “Ivica Dačić – premijer Srbije”. Broj biračkih mesta ostao je nepromenjen i na ovim izborima birači u Pirotu glasaće na 86 biračkih mesta. Pojedina biračka mesta se zbog pristupačnosti nalaze na novim lokacijama ali će građani o tome biti obavešteni pisanim putem, kažu u Gradskoj izbornoj komisiji. 

Komisija je na sednici koja je održana danas donela odluku o utvrđivanju biračkih mesta na teritoriji grada Pirota za glasanje na izborima koji su raspisani za 17. decembar. Ostao je isti broj biračkih mesta, 86, ali je na predlog uprave izvršena dislokacija pojedinih biračkih mesta zbog bolje pristupačnosti i ostalih uslova koji olakšavaju građanima prces glasanja, rekao je Jovan Milenković, predsednik Gradske izborne komisije.

Umesto biračkog mesta broj 1, bivša prodavnica “4 ASA” u Ulici Vojvode Putnika broj 48, sada će birači glasati na biračkom mestu u Ulici Hajcuk Veljka broj 56.

Biračko mesto broj 3, koje je bilo u Ulici Kamičkoj broj 2, sada se nalazi na adresi Prisjanski put broj 43.

Biračko mesto broj 6, koje je bilo u OŠ “Vuk Karadžić”, sada je u Ulici Narodnih heroja broj 114. Na istoj adresi je sada i biračko mesto broj 7, koje je bilo u OŠ “Vuk Karadžić” .

Biračko mesto broj 32, koje bilo u prodavnici Partizan u Ulici Svrljiški odred broj 13, sada je u Patraskoj ulici broj 14. I biračko mesto broj 33, koje je bilo u Ulici Svrljiški odred broj 3, sada je u Midžorskoj ulici broj 32.

Birači će dobiti pisana obaveštenja i za republičke i za lokalne izbore sa tačnom adresom na kojoj se nalazi njihovo biračko mesto.

Jovan Milenković, predsednik Gradske izborne komisije naglasio je da će građani koji nisu u mogućnosti da iz zdravstvenih razloga  izađu na biračko mesto a žele da glasaju, moći će da se prijave od 14. decembra do nedelje, 17. decembra u 11 sati, putem kontakt telefona koji će naknadno biti objavljen u medijima. Gradska komisija će izveštaj o broju  prijavljenih bolesnih i invalidnih lica predati Republičkoj izbornoj komisiji i ovim građanima će biti omogućeno glasanje.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker