Obrazovanje

Završni ispit u Pirotu polaže 409 osmaka

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja u Pirotu polaže 409 svršenih osmaka. Polaganje je počelo danas, testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana učenici polažu test iz matematike, a trećeg dana test iz predmeta po izboru.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” osmi razred završava 139 učenika, u OŠ “8. septembar” 112, osnovno obrazovanje u školi “Sveti Sava” završava 104 učenika, u školi “Dušan Radović” 50, a u školi “Mladost”  4 učenika.

Završni ispit polaže i 13 polaznika  programa Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih koji se realizuje u školi Dušan Radović. Odrasli sve testove polagažu danas,  18. juna.

Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Moja srednja škola biće poznati u subotu, 22. juna, kada se mogu podneti prigovori  na rezultate završnog ispita. Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker