Agrar

Završena podela merkatilnog kukuruza poljoprivrednicima na teritoriji Okruga

Završena je podela merkatilnog kukuruza koji je iz robnih rezervi  Vlade Republike Srbije obezbedjen za uzgajivače mlečnih krava sa teritorije Pirotskog okruga. Lokalne samouprave pokrile su  troškove pakovanja i prevoz kukuruza do Pirota.  U Pirot je stiglo 9 šlepera za proizvođače koji su se prijavili po pozivu Vlade,  od 11. do 23. novembra 2022. godine, i koji su ispunjavali kriterijume konkursa.

Načelnica Pirotskog upravnog  okruga, Dragana Tončić,  kaže da su pirotski proizvođači dobili nešto više od 189  tona, za opštinu Dimitrovgrad stiglo je 50 tona  i po 24 tone za Babušnicu i Belu Palanku. Tončićeva kaže da je ovo  još jedan dobar potez Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede da pomognu uzgajivačima mlečnih krava kako bi  prevazišli probleme koje imaju u proizvodnji sa ciljem da  se sačuva stočni fond na terirtoriji Republike Srbije.

Načelnica Okruga podseća da je prvobitno iz republičkih robnih rezervi bilo  opredeljeno 15.000 tona merkatilnog kukuruza  ali je zbog velikog interesovanja  povećana  količina na 26.500  tona za uzgajivače mlečnih krava na teritoriji Republike  Srbije.

Lokalne samouprave sve četiti opštine su postupile  po  preporuci Ministarstva i obezbedile pakovanje u džakovima od po 40 kilograma i prevoz merkatilnog kukuruza.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker