Lokalna samouprava

Završena javna rasprava o budžetu za 2022. godinu

Ovih dana završena je onlajn rasprava o Nacrtu odluke o budžetu grada Pirota za 2022. godinu. Šest predloga građana povodom raspodele novca iz gradske kase odnosi se na infrastrukturna pitanja. Prema rečima, načelnice Odeljenja za privredu i finansije, Ivane Malinović, svi predlozi su bili upućeni javnim preduzećima na razmatranje, a konačan izveštaj razmatraće i gradski većnici.

opstina pirot

“Predlozi se uglavnom odnose na asfaltiranje ulica – Stojana Miladinovića je bio predlog, zatim izrada projektno tehničke dokumentacije za prenamenu površine namenjene za industriju na području MZ “Radin Do”, zamena dela vodovodne mreže i presvlačenje asfaltom u Ulici Ciklama, Završetak Ulice Nišavski odred, proširenje dela Ulice Ruzmarina i rešavanje putne infrastrukture prema Staroj planini. Od javnih preduzeća smo dobili odgovor da je neka od tih ulica ušla u plan kapitalnih investicija, to je Ulica Nišavski odred, a ostali predlozi nisu sadržani u planu za ovu i narednu godinu. Na kraju će se formirati konačan izveštaj koji će razmatrati Gradsko veće” – kaže Malinovićeva.

Predloge i sugestije podnosili su uglavnom pojedinci iako je javna rasprava bila otvorena i za udruženja i privredu. Kada je reč o participativnom budžetiranju građani su birali između pet predloga. Pobedio je projekat koji predviđa uređenje biciklističke staze na Četvrtom kilometru, a na drugom mestu je obnova crkve “Sveti Đorđe” u Zaskovcima. Tim za participativno budžetiranje je sagledao sve odluke i u Nacrtu odluke o budžetu se našla pozicija participativno budžetiranje sa izdvojenim sredstvima od milion dinara za realizaciju projekta u narednoj godini, koji će najverovatniji biti poveren Turističkoj organizaciji na realizaciju.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker