Gradska hronika

Završena izgradnja bedema na Nišavi u Poljskoj Ržani – najnovije padavine potvrdile opravdanost investicije

U skladu sa dogovorom o investicijama u cilju preventive od poplava na teritoriji Pirota, koji su postigli početkom godine gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i, direktor Javnog preduzeća “Srbija vode”, Goran Puzović juče su završeni radovi na izgradnji bedema na Nišavi, dugačkog 800 metara, u selu Poljska Ržana. Pre toga, prema nalogu “Srbija vode” očišćen je kanal Kosturske reke u dužini od 300 metara. JP “Srbije vode” investitor je izvedenih radova.

Izgradnjom zaštitnog kamenog bedema na levoj obali Nišave u Poljskoj Ržani sprečeno je urušavanje obale reke, erozija poljoprivrednog zemljišta, potkopavanje atarskog puta i plavljenje domaćinstava, što je bio čest slučaj prilikom obilnijih padavina kada bi Nišava nadošla. Prema rečima koordinatora Štaba za vanredne situacije i člana Gradskog veća, Sretena Savova, novosagrađeni bedem ima višenamensku ulogu.

Radove na izgradnji bedema finansiralo je JP “Srbija vode” a grad Pirot svake godine izdvaja sredstva za redovno održavanje kanala i reka na svojoj teritoriji. Inače, ovih dana Štab za vanredne situacije bio je u pripravnosti, Nišava je nabujala usled obilnijih padavina, ali nije bilo izlivanja, a konkretno novoizgrađeni bedem u Poljskoj Ržani u potpunosti je opravdao izgradnju, kaže Savov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de