Lokalna samouprava

Završen Expo 2020 Dubai – Paviljon Srbije posetilo više od milion ljudi, ostvareno preko 10.000 poslovnih kontakata

Najveći Međunarodni sajam Expo 2020 Dubai, koji je počeo 1. oktobra 2021. godine, završen je 31. marta ove godine. Kao što je poznato, Sajam je otvorio predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, a Srbija je na početku ove svetske izložbe otvorila svoj paviljon na kojem je u proteklih šest meseci, kroz više od 150 manifestacija, predstavila inovacije, tradiciju, privredne i turističke potencijale, kao i kreativne stvaraoce i naučnike.

Najveću svetsku izložbu posetilo je više od 23 miliona ljudi iz celog sveta. Republika Srbija je na svom digitalizovanom paviljonu, površine 2.000 kvadratnih metara, ugostila više od milion posetilaca, a ostvareno je preko 10.000 poslovnih kontakata.

Direktor Biznis programa Srbije na Expo 2020 Dubai, Marko Selaković, navodi da je na Sajmu učestvovalo više od 1.200 privrednika u 9 tematskih sedmica, ostvareno je preko 10.000 poslovnih kontakata sa predstavnicima više od 120 zemalja. Pokrenuta su nova partnerstva sa zemljama poput Meksika, Malezije, Argentine, Saudijske Arabije. Održano je pet investicionih konferencija koje su okupile preko 400 investitora iz celog sveta, rekao je Selaković.

Ovom najvećem međunarodnom privrednom događaju prisustvovao je i Goran Svetozarević, diplomirani inženjer voćarstva i vinogradarstva, ujedno i savetodavac za ovu oblast u Poljoprivrednoj službi Pirot, kao član delegacije Republike Srbije.

“Na ovom najvećem privrednom međunarodnom sajmu u istoriji čovečanstva predstavljeni su najveći ekonomski, tehnološki, investicioni, turistički i kulturni potencijali Republike Srbije. Mislim da je Srbija oborila rekord svojih dosadašnjih predstavljanja na svetskim izložbama. Pored toga, postavili smo i nove standarde međunarodnog prezentovanja” – rekao je Svetozarević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker